Piele, cum se curăță o canapea, un scaun sau alte obiecte de mobilier

Piele, cum se curăță o canapea, un scaun sau alte obiecte de mobilier. Mobilierul curat face casa frumoasă și protejează o investiție serioasă.

Este important să învățați modul corect de curățare al unei canapele din piele și a altor obiecte de mobilier. În acest fel, totul o să pară mai nou pentru mai mult timp.

Vestea bună este că nu trebuie să fie un proces dificil!

Atât timp cât utilizați produse de curățenie potrivite mobilierului din piele și urmați procesul recomandat, totul va arăta minunat pentru mulți ani de acum încolo. Să parcurgem împreună acest articol interesant de blog!

De ce să alegi un mobilier din piele?

Având atâtea opțiuni de țesături disponibile, de ce aleg oamenii mobilierul din piele? Mulți consideră căldura și luxul pielii ca fiind atrăgătoare. Se comportă mai bine la uzură, spun alții.

Și, deși mobilierul din piele de calitate poate necesita mai multă investiție decât cel obișnuit, există multe alte motive pentru care rentabilitatea merită:

1. Pielea “îmbătrânește” bine

Deoarece pielea este un produs natural, culoarea și textura sa se vor schimba în timp, evidențiind o patină unică și creând o senzație mai suplă.

Spre deosebire de multe acoperiri de mobilier din stofă, pielea devine mai confortabilă pe măsură ce “îmbătrânește”. Pe unele finisaje din piele, loviturile și zgârieturile care provin din utilizarea normală creează un aspect unic.

2. Mobilierul din piele rezistă pentru mai mult timp

Puteți cumpăra o canapea din piele de calitate sau o canapea extensibilă o dată în viață. Asta va fi probabil suficient. Pielea va rezista mai mult decât majoritatea țesăturilor de mobilier dacă este curățată și întreținută corect.

Datorită durabilității sale, o canapea din piele se poate ține pentru copii, animale de companie și multe altele. Dacă mobilierul dvs. va fi utilizat frecvent, alegeți mobilier din piele protejată pentru o durabilitate sporită.

Indiferent cu ce fel de piele vă pricopsiți, o să descoperiți că este o investiție solidă, care are o valoare bună și plăcută din punct de vedere estetic.

3. Pielea este controlată termic și hipoalergenică

Respirabilitatea pielii permite canapelelor și altor obiecte de mobilier să se încălzească natural la acea temperatură a camerei. Reușește să încălzească bine corpul în timpul iernii și să vă păstreze răcoros peste vară.

Acest lucru face ca pielea să fie o alegere ideală pentru casă, indiferent de climă. Pielea e și mai hipoalergenică decât majoritatea țesăturilor.

Nu adăpostește la fel de mult păr de animale de companie, polen, acarieni și alergeni. Acest lucru face din piele o alegere excelentă pentru menținerea la minimum a poluanților respiratori.

4. Pielea este ușor de curățat și de întreținut

E destul ușor să înveți cum să cureți scaunele din piele și alte obiecte de mobilier. Pentru întreținere generală ștergeți săptămânal canapeaua sau scaunele din piele folosind o cârpă din microfibră.

Folosiți aspiratorul cu o perie pentru a ajunge în zonele mai puțin vizibile. Dacă aveți nevoie de mai multă putere de curățare, utilizați o cârpă umezită cu apă distilată.

Când canapeaua are nevoie de o curățare profundă, urmați sfaturile profesionale de mai jos.

Cum se curăță o canapea din piele și alte obiecte de mobilier

Învățarea modului de a curăța o canapea din piele sau alte obiecte de mobilier începe prin cunoașterea pielii. Pielea pigmentată este cea mai populară și durabilă. Pielea anilină e cea mai naturală, iar semi-anilina combină trăsăturile ambelor.

Dar ce înseamnă toate acestea?

1. Pielea anilină

Numită și anilină pură, anilină completă sau pur și simplu piele neterminată, pielea anilină este cunoscută pentru aspectul său luxos și simțul suplu.

Producătorii de mobilă vopsesc pielea folosind vopsea anilină fără pigment de suprafață pentru a păstra frumusețea naturală a pielii. Pielea de anilină nu are de obicei nicio acoperire de protecție.

Cu toate acestea, unii producători aplică un strat rezistent la murdărie. Aceasta înseamnă că o canapea din piele de anilină va fi mai susceptibilă la murdărie și pete decât cele protejate.

2. Pielea pigmentată

Pielea pigmentată este pielea predominantă utilizată pentru acoperirile moderne de mobilier. Chiar dacă pielea cea pigmentată nu se potrivește cu aspectul natural de anilină, are mai multe avantaje.

Deoarece pielea pigmentată este colorată folosind un strat de polimer, învelișul de suprafață poate fi imprimat, în relief sau altfel înfrumusețat. Pielea pigmentată e mult mai rezistentă la murdărire, zgâriere și decolorare ca pielea anilină.

3. Pielea semi-anilină

Pielea semi-anilină este vopsită cu anilină și apoi stratificată cu un strat care conține un pigment. Pielea semi-anilină are senzația moale a pielii aniline pure și durabilitatea pielii pigmentate.

Alte procese de fabricație folosesc straturi mai groase de polimer și pigment pentru protecție sporită. Pe de altă parte aceste variante pot fi destul de rigide și incomode.

Cum se curăță obiectele de mobilier cu piele neprotejată

Unele ghiduri de îngrijire recomandă doar spălarea pielii de anilină neprotejată cu o cârpă curată și uscată, aspirarea regulată și ștergerea ocazională cu o cârpă ușor umezită cu apă distilată.

Aspectul natural care face pielea de anilină atât de atrăgătoare poate fi deteriorat dacă o curățați incorect. Consultați producătorul sau un profesionist înainte de a utiliza orice produs de curățare.

Cum se curăță mobilierul din piele protejată

Pielea semi-anilină și pigmentată poate rezista la o curățare mai profundă decât pielea anilină. Dar stați departe de săpunul de șa, detergenți, uleiuri, materiale abrazive și orice soluție ce conține amoniac sau alcalii.

Iată cum trebuie să curățați o canapea din piele ce are un strat de protecție:

  • așezați o cârpă sau un prosop pentru a prinde picăturile;
  • îndepărtați murdăria și praful;
  • se amestecă o parte de oțet alb distilat cu o parte de apă distilată;
  • scufundați o cârpă curată din microfibră în soluția de curățare și stoarceți excesul;
  • frecați pielea folosind o mișcare circulară; nu udați prea mult;
  • pe măsură ce cârpa de curățare se murdărește, clătește-o, scoate-o și continuă;
  • schimbați soluția de curățare dacă se murdărește prea mult;
  • finalizați uscând pielea cu o cârpă curată și uscată din microfibră.

Dar ce zici de acele alte pete inevitabile care pot să apară? În funcție de tipul de piele pe care îl aveți, există remedii specifice pentru tratarea lor.

Cum se elimină petele de pe mobilierul din piele

Pentru scurgerile de pe tapițerie și piele e crucial să aveți grijă imediat de situație spre a preveni o pată permanentă. Etichetele producătorului vă vor oferi adesea informații despre tipul de piele, împreună cu sfaturi și avertismente de curățare.

Dacă nu sunteți sigur cu ce tip de piele lucrați, știm că majoritatea obiectelor de mobilier din piele sunt finisate cu un strat protector. Testați mai întâi într-un loc discret, pentru orice eventualitate.

Pentru petele pe pielea de anilină, ștergeți zona cât mai repede posibil cu o cârpă albă, curată și uscată. Înainte de a merge mai departe, consultați producătorul, magazinul de mobilă sau un profesionist în domeniu.

Pentru pielea protejată, curățați petele pe bază de apă (suc sau cafea) cu o cârpă curată, umezită ușor cu apă distilată și lăsați zona să se usuce.

Pentru petele de cerneală tamponați pata cu dischete de bumbac ușor umezite cu alcool. Urmați cu o cârpă umedă și finalizați zona.

Pentru petele grase, îndepărtați excesul tamponând cu un prosop de hârtie și turnați bicarbonat de sodiu pe pată. Lăsați soluția să acționeze peste noapte și ștergeți următoarea zi cu o cârpă curată.

Este posibil ca alte pete să necesite o curățare suplimentară. Verificați eticheta sau altă sursă fiabilă de recomandări specifice de îndepărtare a petelor de pe piele.

Cum procedăm pentru ca mobilierul din piele să arate cât mai bine

Utilizarea periodică a unui balsam pentru mobilier și mai ales după curățare poate fi utilă. Va păstra pielea moale, flexibilă și frumoasă.

În caz de condiționre a pielii aniline pot fi necesare unele produse speciale, iar pielea trebuie curățată ușor înainte. Mobilierul dvs. din piele are nevoie de o curățare și condiționare profundă? Consultați un profesionist!

Pentru pielea protejată vă puteți recondiționa și lustrui mobilierul folosind acest balsam:

  • se amestecă o jumătate de cană de oțet alb distilat și o cană de ulei de in;
  • aplicați soluția ușor și masați pe piele cu o cârpă din microfibră;
  • odată ce soluția se înmoaie în piele, utilizați o cârpă uscată din microfibră pentru a lustrui;
  • această soluție va împiedica pielea să se crape și să îi va oferi un aspect luxos.

Concluzie

Acum, că știi cum să cureți o canapea de piele, de ce să te oprești aici? La servicii de optimizare SEO vă punem la dispoziție o gamă largă de servicii SEO. Intrați în contact cu noi pentru a descoperi ce oferte advertoriale SEO avem pregătite pentru dvs.!